UUENDATUD INFO: Portugali valitsus on otsustanud pikendada eriolukorda mandri-Portugalis kuni 01.03.2021

UUENDATUD INFO:
Portugali valitsus on otsustanud pikendada eriolukorda mandri-Portugalis kuni 01.03.2021. Jätkuvalt kehtivad kõik seni jõus olnud piirangud: kohustus püsida kodus ja vältida kontakte, teha kaugtööd, kanda maski ja hoida distantsi. Suletud on pea kogu kaubandusvõrk, välja arvatud toidupoed, apteegid, tanklad. Suletud on ka haridus- ja kultuuriasutused. Nädalavahetustel on keelatud reisida omavaltsuste vahel kella 20.00-st kuni 05.00-ni.

REISIINFO:
Maismaapiir Portugali ja Hispaania vahel on kinni kuni 01.03.2021, välja arvatud rahvusvaheline kaubavedu, piiriüleste töötajate reisimine, hädaabi.
Lennates Eestist Portugali, tuleb pardaleminekul esitada negatiivne RT-PCR SARS-CoV-2 testi tulemus, mis on tehtud 72h enne pardaleasumist, ning Portugali saabudes tuleb viibida 14 päeva profülaktilises isolatsioonis oma elukohas või kohalike võimude poolt määratud kohas. Isolatsiooninõue ei kehti neile, kelle reis on tõendatud kui hädavajalik (essential) ning kes ei viibi Portugalis rohkem kui 48h (tõendiks tagasilennupilet).
Jätkuvalt on piiratud lennud Portugalist Saksamaale, Soome ja Lätti ning lennud Brasiiliast ja Ühendkuningriigist Portugali.